Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kira Desteği Nasıl Alınır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'tan gelen açıklamada kira desteğine ilişkin bilgi verildi. Bu destekten faydalanmak isteyenlerin ne yapması gerektiği de vurgulanıyor. Çeşitli şehirlerde farklı miktarda kira ödemesi yapılacak. İstanbul'da oturanlara aylık 1150 TL ödeme sağlanacak.
15 Kasım 2022 19:00 Ekonomi
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kira Desteği Nasıl Alınır?

Bakanlıktan gelen açıklama sonrasında kira desteğine dair bazı ipuçları paylaşıldı. Farklı şehirlerde ödemelerin de değişeceği vurgulanıyor. Kira yardımı alabilmeniz için hangi şartları karşılamanız gerekiyor? Kirada oturan vatandaşlar aylık 1150 TL yıllık ise 13800 TL'lik ödemeden faydalanabilir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan destekler devam ediyor. Bu bağlamda eğitim, gıda, enerji ve daha birçok alanda yapılan desteklere bir yenisi olan kira desteği olarak eklendi. İşte detaylar…

Son zamanlarda fahiş kira bedellerinden kaynaklı oldukça zorlanan kiracılara Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan müjde geldi. Özellikle büyük şehirlerde ev kiralamak artık oldukça zor bir durum haline geldi. Bu bağlamda yapılacak destek ile vatandaşlar daha da rahatlayacak. Kira desteğinin nasıl, kime ve ne kadar yapılacağı merak konusu oldu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Kira Müjdesi!

Günümüz ekonomik şartlarını düşündüğümüz zaman geçim sıkıntısı yaşayan birçok insan bulunuyor. Bu kapsamda Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlığı desteklerine devam ediyor. Yapılan destekler için bakanlık belirli şartlar oluşturuluyor. Başvuru şartlarını yerine getiren kişilerin desteklerden yararlandığını ifade edebiliriz. Bugün Bakanlık elektrik, doğal gaz, eğitim, gıda, giyim ve eğitim gibi daha birçok konuda ailelere desteklerde bulunuyor.

aile.jpg

Yapılan desteklerden yararlanmak için genellikle e- devlet üzerinden başvuruları yapan kişiler yararlanabiliyor. Son zamanlarda özellikle yüksek kira bedelleri ile ilgili olarak çokça şikayetlerin de yapıldığını ifade edebiliriz. Küresel piyasalarda yaşanan yüksek enflasyon ile mücadele devam ediyor. Dolayısı ile yaşanan ekonomik krizin etkileri bu şekilde daha da hissediliyor diyebiliriz.

Fahiş kira bedellerinden dolayı geçtiğimiz günlerde bazı düzenlemeler de yapıldı. Ticaret Bakanlığı’nın yaptığı düzenleme ile ev sahiplerinin kira bedellerini belli bir orana göre arttıracağı belirtildi.

Herkese 13 bin 800 TL Ödeme!

Ekonomik krizin derin bir şekilde hissedilmeye başlandığı özellikle büyük şehirlerde ev kiralamak artık oldukça zor. Sektörel olarak yapılan zamların da art arda gelmesi ile de ev kiralamak özellikle öğrenciler için artık hayal oldu. Özellikle İstanbul da artan kira fiyatlarından şikayetçi olan vatandaşlar bu konu da zorlanıyor.

Gıda, akaryakıt, enerji, eğitim ve daha birçok alanda yapılan zamlar devam ediyor. Bu kapsamda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi ailelere destekler vermeye devam ediyor. Bakanlık bu konuda çeşitli alanlarda destekler veriyor. Burada eğitim, elektrik ve doğal gaz faturaları, gıda, giyim ve daha birçok alanda ihtiyaç sahibi ailelere destekte bulunuyor.

tl-4.jpg

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Derya Yanık yüksek kira bedelleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Yanık, kira desteği kapsamında ihtiyaç sahibi kişilere aylık 1.500 TL’ ye kadar ödeme yapılacağını vurguladı. Öte taraftan Bakan Yanık, bahsi geçen destek için dul, emekli, yetim aylığı alan ve sigortasız olan herkesin başvuru yapabileceğini de belirtti. Öte taraftan gelir testinde fakirlik sınırının altında kalan kişiler ve üzerinde kayıtlı mal varlığı olmayan kişiler de destekten faydalanabilecek.

Kira desteğinden yararlanmak isteyen vatandaşlar e- Devletten Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sayfasından başvurularını yapabilecektir. Ayrıca başvurusu kabul edilen gerekli şartları sağlayan kişilere paralar PTT’ den ödenerek destek sağlanmış olacak. Bakanlığın sağlayacağı kira bedellerinin şehirler açısından da farklılık yaşandığını belirtildi.

Şehirler açısından farklılık gösteren desteklere baktığımı zaman: Aile ve Sosyal Hizmetler kapsamında sağlanan kira desteği kapsamında Ankara, İzmir ve İstanbul’ da 1.150 TL’ ye kadar, Adana, Bursa, Antalya ve Konya’ da 1.085 TL’ ye kadar, Sakarya, Erzurum, Mersin ve Eskişehir’ de 995 TL’ ye kadar, Çanakkale, Zonguldak ve Tokat’ da 905 TL’ ye kadar, Şırnak, Yozgat ve Düzce’ de 810 TL’ ye kadar ve Bingöl ve Bolu’ da 715’ TL’ ye kadar destek verileceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.