Aile Bakanlığı açıkladı! İhtiyaç sahiplerine 1.000 TL doğalgaz yardımı başladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık müjdeyi verdi... ihtiyaç sahibi aileler için 1.000 TL'lik doğalgaz yardımı ödemeleri başladı. Hemen siz de başvurarak bu fırsattan yararlanabilirsiniz!
21 Kasım 2022 13:10 Ekonomi
Aile Bakanlığı açıkladı! İhtiyaç sahiplerine 1.000 TL doğalgaz yardımı başladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı maddi zorluk çeken ailelere 1000 TL doğalgaz yardımı gerçekleştiriyor. Kimlerin bu imkandan yararlanabileceği resmen açıklandı.

1000 TL doğalgaz yardımı hakkında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık bu konuya dair detayları açıklamıştı. İşte 1000 TL doğalgaz yardımı kimlere verilecek? 1000 TL doğalgaz yardımı başvurusu nasıl yapılır? sorularının yanıtları…

1000 TL DOĞALGAZ YARDIMI KİMLERE VERİLECEK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere yönelik hayata geçirilen Doğal Gaz Tüketim Desteği'nde kış dönemi ödemelerinin başladığını geçtiğimiz günlerde duyurmuştu.

aile.jpg

Bakan Derya Yanık, konuya dair şunları söyledi: "İhtiyaç sahibi hanelere yönelik hayata geçirilen Doğal Gaz Tüketim Desteği'nde kış dönemi başvuruları devam ediyor. Önceki dönemimiz içinde yer almayan kiracılarımızı da desteğin içine dahil ettik. Bu kapsamda başvuru şartları açısından uygun olan ev sahibi ya da kiracı olarak oturan kişilerin, mesken niteliğinde hanelerde yaşayan vatandaşlarımız destekten faydalanabilir.”

Doğal Gaz Tüketim Desteği'nden hem faturalı hem de ön ödemeli sayaç kullanan hanelerin de faydalanabileceğine vurgu yapan Bakan Yanık, "Vatandaşlarımız, e-Devlet'ten yaptıkları başvuruları onaylandıktan hemen sonra PTT'ye gidip faturalarını bildirerek destekten yararlanabilir. Başka bir açıdan ön ödemeli sayaç kullanan vatandaşlarımızın da destek miktarı kartlarına geçecek” diye konuştu.

Doğal gaz yardımlarından yararlanmak vatandaşlar, ihtiyaç sahibi olmak şart ile e-Devlet sistemi üzerinden başvurularını yapabilirler. T.C. kimlik numarası ve şifresiyle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, " Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti" sayfasına giriş yapanlar kimliklerini doğrulayıp başvurularını yapabilirler.

para-11.jpg

1000 TL DOĞALGAZ YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? DOĞALGAZ YARDIMI BAŞVURUSU NEREDEN YAPILIR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Doğalgaz yardımı başvurularının 5 Eylül tarihi itibari ile başladığını bildirdi. Doğalgaz Tüketim Desteği'ne 'http://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti' internet adresinden başvuru yapabilirler. Doğalgaz ödemelerinin nasıl yapılacağına dair de ödemenin hak sahibinin PTT kartına yatırılacağı duyuruldu. Başvuru sonucu hak sahibi durumunda bulunan vatandaşlar, PTT'ye doğalgaz faturalarını götürüp bu doğalgaz desteğinden yararlanabilirler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.