65 yaş üstü vatandaşlara 1.474 TL nakit desteği!

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün yaptığı duyuruya göre vatandaşlar için yeni bir destek ödemesi başlatıldı. 65 yaş üstü vatandaşlar ve engelli bireylerin başvuruda bulunabileceği yeni fırsatta, 1.474 TL ödeme desteği sağlanacağı duyuruldu. Peki ya başvuruda bulunmak için gerekli şartlar neler? İşte tüm merak edilen detaylar...
08 Ağustos 2022 17:21 Ekonomi
65 yaş üstü vatandaşlara 1.474 TL nakit desteği!

Devlet, vatandaşlara destek ödemesi vermeye devam ediyor. Bu kapsamda Vakıflar Genel Müdürlüğü yeni dönem için sunduğu hizmetleri açıklandı. Haberi az önce geldi! Başvuranlara nakit 1.474 TL destek yardımı verileceği belirtildi. Geç kalmadan mutlaka başvurun. Detaylar haberimizde

Devlet, çeşitli isimler adı altında vatandaşlara ödeme yapıyor. Ödemeler genellikle Aile Bakanlığı tarafından yapılıyor.

İhtiyaç sahibi vatandaşların hem nakdi hem de besin yardımı kapsamında ödemeler alabiliyor. Bunun dışında okul hayatında başarılı olan fakat eğitim hayatına devam edecek maddi gücü olmayan öğrencilere de burs ödemesi yapılmaktadır.

YOKSULLUK MAAŞI VERİLİYOR

Projeleri ve yardımları ile birlikte milyonlarca kişiye destek olan Vakıflar Genel müdürlüğü bu yıl içerisinde de desteklerine tüm hızı ile devam ediyor. Bu kapsamda başvuru şartlarını taşıyanlara yoksulluk maaşı veriliyor. Buna bağlı olarak yoksulluk maaşından kimin yararlanabileceği ve hizmetin ne kadar olacağı da açıklanmış oldu.

nakit-para.jpg

1.474 TL VERİLECEK

Bu hizmetten kendi bakımını yapamayan 65 yaş üstü vatandaşlar ile birlikte engelli vatandaşlar yararlanabilecek. Hane içi vatandaş başına düşen aylık ortalama gelir asgari ücretin3’te 1’inden düşük olanlar alabilecek. Güncel hizmet tutarının miktarı 1.474,07 TL olarak güncellendi.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Annesi ya da babası olmayan muhtaç çocuklar ile % 40 ve üzeri engelli olan muhtaçlara aşağıdaki şartların tamamını sağlamaları halinde muhtaç aylığı bağlanır.

* Sosyal güvencesi olmaması,

* Herhangi bir gelir veya aylığı bulunmaması,

* Mahkeme kararı veya kanunla bakım altına alınmamış olması,

* Gelir getirici taşınır ve taşınmaz malı mevcut olmaması veya olup da bunlardan elde edeceği aylık ortalama gelirinin bu yönetmelikle belirlenen muhtaç aylığı miktarını geçmemesi

GEREKLİ BELGELER

Muhtaç aylığı başvuru formu,

Engelliler için özrünü belirten sağlık kurulu raporu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.