500 Bin TL Konut Kredisini En Düşük Taksitli Şekilde Hangi Banka Veriyor?

Kredi faizi, ipotek almak isteyen herkes için bir endişe kaynağıdır. O zaman hangi banka, hangi faiz oranıyla konut kredisi sunuyor? 500.000 TL konut kredisinin aylık taksit tutarı hangi bankada ne kadar? Hangi bankalar uygun fiyatlı konut için nakit sağlıyor?
23 Ekim 2022 01:00 Ekonomi
500 Bin TL Konut Kredisini En Düşük Taksitli Şekilde Hangi Banka Veriyor?

Türkiye'de ev sahibi olmak isteyenler için artık konut kredisi gerekiyor. İnsanlar artık tek seferde bir ev satın almak için ihtiyaç duydukları fonları desteklemek için kişisel kaynaklarını kullanamazlar. Artan konut maliyetleri artık kişinin ödeme gücünü fazlasıyla aşıyor. Bu nedenle ev almak isteyenler bankalardan konut kredisi kullanmayı tercih ediyor. Konut kredisi, belirli bir fon düzeyine sahip biri tarafından ev satın almak için kullanılabilir.

Konut Kredisi Maliyetleri

Konut kredisi ücretleri açısından bankalar arasında neredeyse bir uçurum var. Özel bankalar fahiş faiz oranları ile konut kredisi verirken, kamu bankaları son derece uygun faiz oranları ile konut kredisi vermektedir. Kamu bankaları Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank bir süredir düşük faiz politikası uygulayarak konut piyasasını destekliyor. Bu bankalar, sıfır konutlar için yüzde 1,20, ikinci el konutlar için yüzde 1,29 aylık faiz oranlarıyla konut kredisi sunuyor. Bu faiz oranları şu anda konut finansmanı için piyasada mevcut olan en düşük oranlardır.

Konut kredilerinin maliyeti özel bankaları iki kategoriye ayırmaktadır. Müşterilerine konut kredisi vermek istemeyen bankalar ilk grupta yer almaktadır. Müşterileri konut kredisi kullanmaktan caydırmak amacıyla bu bankalar aylık yüzde 3'ün üzerinde bir faiz oranı belirlemektedir. Bankalar %3,75 faiz oranıyla konut kredisi kampanyaları başlattı. İkinci grupta ise sadece birkaç özel banka yer almaktadır. Konut kredisi faiz oranları burada ayda %2,05'ten başlıyor. En düşük faizli konut kredisi veren özel banka İş Bankası’dır. Aylık yüzde 2,15 ile en düşük faiz oranı ile konut kredisi kampanyası düzenleyen özel bankalar arasında Akbank (yüzde 2,08), ING Bank (yüzde 2,14) ve Yapı Kredi Bankası yer alıyor.

500.000 TL Konut Kredisi Maliyet Hesaplaması

Uygun faiz oranlarıyla konut kredisi veren kurumlardan 120 ay vadeli 500 Bin Türk Lirası konut kredisi maliyet hesaplamaları artık mevcut. Böylece bu ipoteğin aylık taksit tutarı Halkbank ve Vakıfbank'ta 8.214 Türk Lirası, İş Bankası’nda 11.234 Türk Lirası, ING Bank'ta 11.615 Türk Lirası ve Yapı Kredi Bankası'nda 11.658 Türk Lirası olarak karşımıza çıkıyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.