40 Metrekare 2+1 Prefabrik Ev 18 Bin TL! Prefabrik Evlerde Dev İndirim!

Son zamanlarda prefabrik evler oldukça popüler hale geldi. İnsanlar, oldukça pahalı olabilen betonarme evlerden daha uygun fiyatlı oldukları için prefabrik evleri tercih ediyor.
20 Ekim 2022 19:42 Ekonomi
40 Metrekare 2+1 Prefabrik Ev 18 Bin TL! Prefabrik Evlerde Dev İndirim!

En popüler araştırma konularından biri prefabrik evlerin maliyetidir. Peki prefabrik ev nasıl yapılır? Prefabrik ev yapımı için hangi model evler en iyisidir? Prefabrik evlerin maliyeti ne kadar? Prefabrik evler makul bir maliyetle yapılabilir mi? Devlet prefabrik ev yapmak isteyen kişilere yardım sunuyor mu?

Prefabrik Ev Yaptırılması

Prefabrik ev yapımı oldukça basittir. Her şeyden önce, prefabrik evin inşa edileceği bir arsa gereklidir. Prefabrik evler her türlü araziye kurulamaz. Bunun için seçilen arazinin konut yapımına uygun bir gelişmeye sahip olması gerekir. Arsanın bulunduğu belediyenin imar dairesi bu konuda bilgi verebilir. Daha sonra prefabrik ev inşaat firması seçilir ve iletişime geçilir. Firma, yapılacak evin modeli ile fiyatı arasında anlaşma sağlandıktan sonra en geç iki hafta içinde bu evi anahtar teslimi müşterilerine sunmaktadır.

Prefabrik bir ev inşa edilmeden önce sahaya beton dökülmelidir. Firmalar sıklıkla müşterilerini bunu tamamlamaya teşvik eder. Müşteriler ayrıca yakındaki su ve elektrik şebekelerinin bakımından da sorumludur. Genel olarak, işletmeler evin dışına hiçbir şey değiştirmezler.

Prefabrik Ev Modelleri

Prefabrik evler çok çeşitli modellerde gelir. Kendiniz yapabileceğiniz modeller için prefabrik evler yapılabileceği gibi, bir ve iki katlı hazır modeller de yapılabilir. Çok geniş veya çok kompakt prefabrik evler de mümkündür. Bu tamamen maddi yardıma bağlıdır. Prefabrik evlerde çift katlı, villa tasarımı oldukça pahalı olabiliyor.

Devletten Prefabrik Ev Desteği Almak

Vatandaşların belirli gereksinimleri karşılaması durumunda, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı prefabrik evler için mali yardım sağlayabilir. Bu durum 150.000 TL nakit yardım alınmasına imkan vermektedir. Bu desteğe uygunluk için birincil koşul, prefabrik evin inşa edileceği arsanın tamamına sahip olmaktır. Diğer şartların yerine getirilmesi durumunda 150.000 TL tutarında bir destek kullanılabilir.

Prefabrik Ev Fiyatları

En merak edilen konulardan biri prefabrik evlerin maliyetidir. Prefabrik bir ev inşa etmekle ilgilenen herkes, maliyetleri online olarak arayabilir. Bazen, bazı işletmeler diğer kampanyalarla birlikte indirimler sağlar. Bir firma şu anda prefabrik ev fiyatlarını %15 düşürmek için bir kampanya yürütüyor. Sonuç olarak 40 metrekare 1+1 prefabrik ev 168 bin TL, 45 metrekare 2+1 prefabrik ev 197 bin TL ve 70 metrekare prefabrik ev 237 bin TL'ye mal oluyor. 150.000 TL devlet prefabrik konut hibesi alan vatandaşlar sadece 18 000 TL'ye prefabrik ev satın alabiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.