1000 TL yardım parası ödemeleri başladı! Nasıl başvuru yapılır, kimler yararlanabilir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 1.000 TL yardım ödemesi gerçekleştiriyor. Başvuran herkes aynı gün ödeme alma imkanı buluyor. Peki ya kimler bu fırsattan yararlanabilir ve nasıl başvurulur? Tüm detayları açıkladık...
26 Kasım 2022 19:00 Ekonomi
1000 TL yardım parası ödemeleri başladı! Nasıl başvuru yapılır, kimler yararlanabilir?

İhtiyaç sahibi ailelere 1.000 TL nakit yardımı yapılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı müjdeli haberi verdi. Kimlerin bu fırsattan yararlanabileceği açıklandı.

Almak çok basit! PTT beklenen açıklamayı yaptı! Her aileye 1000 TL veriliyor! Bu yardım ailenin gelir durumuna göre 500 ile 1000 TL arasındadır. Amaç daha az geliri olan ya da hiç geliri olmayanı daha çok desteklemek ve ailenin ayakta kalmasını sağlamaktır. Ailelerin bu zor günleri biraz daha kolay atlatabilmeleri için bu konuda devlet desteğinin verilmesi gerekiyor. Bu destekler bu sebeple oldukça önemli görülüyor.

Aile Destek Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Öncelikle en kolay yol internet üzerinden başvuruda bulunmaktır. PTT’den 2 ya da 4 TL ile alacağınız e-devlet şifresi ve TC Numaranızla e-devlet uygulamasına girerek başlayın.

Sayfada arama çubuğuna Aile ve Sosyal Hizmetleri Bakanlığı yazıp tıklamanız gereklidir. Açılan sayfada Sosyal Ve Ekonomik Destek Hizmeti Ön Başvurusu yazısına basın.

para.jpg

Yazıyı okuyup kabul ete basın. Ardından gelen soruları cevaplayınız. En son olarak girdiğiniz bilgilerin doğruluğuna öz izleme sayfasından bir onay verip başvuruyu tamamlamanız gereklidir.

Görüldüğü gibi ön başvuru oldukça kolaydır. Sonrasında yapmanız gerekli şeyler size bildirilecektir. Yardım başvurunuz kabul görürse paranızı PTT’den alacaksınız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.