2022 Yılında Uzaktan Eğitim Olacak Mı? Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Açıklama Yaptı: Detaylar Haberimizde...

Milli Eğitim Bakanı Mahmur Özer, uzaktan eğitim takvimini duyurdu. Öğrenci ve öğretmenleri yakından ilgilendiren konular hakkında açıklamalar da bulundu...
22 Aralık 2021 12:00 Eğitim
2022 Yılında Uzaktan Eğitim Olacak Mı? Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Açıklama Yaptı: Detaylar Haberimizde...

MEB Bakanı Mahmut Özer, TBMM konuşmasında önemli açıklamalarda bulundu. Öğrencilerde ortaya çıkan eksiklerin azaltılması için çalıştıklarını dile getiren Özer, bu konuda destek programlarına dikkat çekti.

Uzaktan Eğitim

Bakan Özer, 21 Ocak 2022- 7 Şubat 2022 tarihleri arasında yapılacak uzaktan eğitimi hakkında bilgi verdi. 21 Ocak-2 Şubat tarihleri arasında EBA üzerinden eğitimlere devam edileceğini vurguladı. Bakan Özer: '' Yeni öğretmenlerin eğitim sürecinde mesleki açıdan katkı da sağlayabilecekleri bir sistem oluşturuluyor. Öğretmenlerin mesleki eğitimlerini alırken bu Öğretmen Bilişim Ağını kullanması gerekiyor.'' şeklinde konuştu.

eba1.jpg

Eğitimde Fırsat Eşitliği

Okul öncesi eğitimin erişimi konusunda yaygınlaştırma çalışmalarına öncelik verildiğini belirten Özer, kritik gelişmelere dikkat çekti. İmkan farklarının azalması için öğretmenlerle öğrencilerin geniş kapsamda destekleneceğinin bilgisini verdi.

Bakanlık açıklamalarına göre 2022 senesinde fırsat eşitliği anlamında önemli atılımlar olacak. Hedeflenen süreçlerle alakalı bütçe değerlendirmesi yapan MEB Bakanı Özer, 274 milyar 384 bin TL olan bütçesine değindi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.