2 Bin TL'nin Altındaki Emekli Maaşlarına Seyyanen Zam! Asgari Ücrete Beklenmedik Zam Geliyor... Bütün Detaylar Haberimizde

Hayatın pahalılığı ve günden güne artan enflasyon karşısında vatandaşlar da çaresiz kaldı. Asgari ücrete enflasyonun üzerinde zam öngörülürken, düşük emekli maaşları için seyyanen zam formülü tartışılıyor.

Hükümet vatandaşların sesini duyuyor. Pandemi nedeniyle artan enflasyon karşısında vatandaş adeta çaresiz kaldı. Ak Parti Yönetimi yaz boyunca sahada vatandaşların şikayetlerini dinledi ve çalışmalar yaptı. En çok şikayet edilen konunun ise geçim sıkıntısı olduğu tespit edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: '' Vatandaşlarımızın yaşadıkları sıkıntıları biliyoruz ve bu konuda gerekli adımları atacağız.'' ifadesini kullandı.

2 Bin TL'nin Altındaki Emekliye Seyyanen Zam

Milletvekilleri yaz boyunca sahada yaptıkları çalışmalarda en fazla karşılaştıkları talepler arasında emekli maaşları olduğunu dile getiriyordu. Bu konuda hazırlanan raporlar parti yönetimine sunuldu ve 2 bin TL'nin altında maaş alan emeklilere seyyanen zam yapılması tartışılmaya başlandı.

ASGARİ ÜCRET 3.500 TL'yi AŞACAK...

7 milyondan fazla kişiyi ilgilendiren asgari ücrete, geçen yılki gibi enflasyonun üzerinde zam yapılacağı ve 3.500 liranın üzerinde bir rakam belirleneceği ifade ediliyor. Geçen yıl enflasyon % 14,6, asgari ücrete yapılan zam %21,56. Bu yıl da enflasyonun üzerinde yapılacak zamla birlikte asgari ücrette zammın toplamda %30'u bulabileceği belirtiliyor.

YAŞA TAKILAN EMEKLİLERE MÜJDE!

Prim gün sayısını doldurmasına rağmen, yaşını doldurmadığı için emekliliği hak edemeyenlerle ilgili yeni bir süre düzenlemesi yapılması planlanıyor. Türkiye'de prim gün sayısını doldurmasına rağmen, yaşını tamamlamadığı için emekli olamayan yaklaşık 5 milyon kişi bulunuyor. Ak Parti Milletvekili: "Bekleme süresinin geriye çekilmesi ile önemli sayıda bir grubun emekli olacağı tahmin ediliyor." ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberler Haberleri