Dışişleri Bakanlığı için memur alımı başladı! İşte başvuru şartları

Dışişleri Bakanlığı memur alımı için ilan verdi! Alımlar için başvurular açılırken; toplamda 75 memurun işe kabul edileceği bildirildi. 35 yaşını dolduran kişilerin başvuruda bulunabileceği ilanda çok sayıda konsolosluk ve ihtisas memurluğu için branş açıldı.

Dışişleri Bakanlığı bünyesinde Ağustos ayı yeni kamu personel alımı başvuruları alınmaya başladı. 75 kadrolu Aday Konsolosluk ve İhtisas Memurluğuna atama yapılacak. Başvurular online olarak başladı. Genel İdari Hizmetler GİH sınıfı 7 ve 9. Derece kadrolara dair atama başvuruları, süreci ve tüm detayları İŞ İLANLARI KARİYER olarak bu yazımızda bulabilirsiniz.

Kamu personel alımı başvuru şartları

Aday Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu alımı Genel İdari Hizmetler “GİH” sınıfı 7. ve 9’uncu derece kadrolar için olacak. İşte başvuru şartları:

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu DMK ‘daki şartları taşımak, 1 Ocak 2022 tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak, en az 4 yıllık eğitim verilen fakültelerinden mezun olmak şartları bulunuyor.

Kadrolu memur alımı yapılacak branşlar

Dışişleri Bakanlığı bünyesinde aday konsolosluk ve ihtisas memurluğu için branşlar şu şekildedir: 50 İngilizce, 15 Almanca, Fransızca, 2 Rusça, 2 Arapça, Farsça, 3 İspanyolca, İtalyanca, Portekizce, 2 Çince, Japonca, 1 Yunanca için olmak üzere 75 kadro bulunuyor.

Dışişleri Bakanlığı personel alımı başvuru tarihleri

Dışişleri Bakanlığı bünyesinde Aday Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu alımına başvuru için başvurular başladı. Adaylar aşağıdaki başvuru ekranı üzerinden gerekli iş ve işlemleri hemen yapabilirler. İşte sürece dair tüm detayların yer aldığı başvuru kılavuzundan da hemen inceleyebilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Genel İlanlar Haberleri